Stare budynki, stare siedlisko,

stare drzewa, stare odmiany.

Świeża architektura, świeże smaki,

świeże podejście, świeże pomysły.

To nasz cydr.

CYDR

 

PL

EN

FR

DE

Nasze cydry są unikalne. Receptura i sposób ich przygotowania zbliża je w charakterze do wina. Doceniło to jury największego w Polsce konkursu win i cydrów - EnoExpo.  Nasze cydry zdobywają w Krakowie medale już od trzech lat. W maju 2015 zostaliśmy wyróżnieni w najstarszym konkursie cydrów w Wielkiej Brytanii (British Cider Championship) jako producent jednego z pięciu najlepszych niebrytyjskich cydrów na świecie. A w 2016 roku odebraliśmy nagrodę frankfurckiego konkursu: Pomme d’Or.

cydr

&

degustacje

 Marcin Wiechowski

 tel. +48 502 543 978

 marcin@kwasnejablko.pl

Aktualny rocznik to seria cydrów musujących i niemusujących z takich odmian jak Antonówka, Boskop, Szara Reneta, Topaz, Golden Delicious, Jonathan i inne. W naszej manufakturze powstają zarówno cydry świeże i soczyste, jak i długo dojrzewające w dębowych beczkach. Każdy znajdzie smak dla siebie.

Znamy się osobiście z każdym jabłkiem, które pod postacią soku czy cydru trafia do butelki. Sami pielęgnujemy sady, sami zbieramy jabłka, tłoczymy je w naszej tłoczni i fermentujemy w kadziach. Jesteśmy ekologicznym, certyfikowanym gospodarstwem, a nasze produkty są bez dodatku cukru, siarki i innych obcych substancji.

kwaśne

jabłko

 

Włodowo 27, 11-008

Świątki

facebook:kwasnejablko

agroturystyka

&

rezerwacje

 Ewa Wiechowska

 tel. + 48 602 576 795

 ewa@kwasnejablko.pl